maandag 3 juli 2023

 Wildtuin #4 - Stootblauw 
Anne ten Ham & Koen Kievits

De kelders in Arnhem waren het startpunt voor het Wildtuin project van ten Ham en Kievits. Daarom nemen de kunstenaars ons graag mee naar deze bijzondere locatie. We verzamelen vanaf 19:00 bij Circa...dit en vertrekken om 20:15 naar de kelders. 

programma:
19:00 - inloop bij Circa...dit
20:15 speciaal bezoek kelders met de kunstenaars 

Over de samenwerking

Waarin ligt de tijd besloten? Is het hanteerbaar, of zichtbaar te maken? En kan het ook via bepaalde voorwerpen aanwezig zijn? 
Anne Ten Ham en Koen Kievits zijn beiden geïnteresseerd in de tijd en onze beleving ervan. Ze zijn op ondergronds onderzoek gegaan in de historische kelders van Arnhem.

De kelders, die al sinds de middeleeuwen een verborgen onderdeel uitmaken van de stad, voelden voor hen aan als een plek waar de tijd tot stilstand komt te staan of zich vertraagd afspeelt. De kelder fungeert als een soort tijdscapsule en sluit op veel vlakken aan op de denk- en werkwijzen van de kunstenaars.


Stenen, kolen, wijn, varkens en aardappelen. De kelders werden veelal gebruikt om goederen te bewaren en dit gegeven willen Anne en Koen verder uitwerken in een eenmalige ruimtelijke ingreep in de ruimte van Circa...Dit.
Kom kijken naar het resultaat van deze bijzondere samenwerking tijdens de opening op 23 Juni.


De tentoonstelling is te zien van 23/06 tot en met 23/07,
open vr, za, zo 12-17 uur 

Werk van Anne Ten Ham vind je op haar website.
Voor een overzicht van het werk van Koen Kievits klik je hier.

 

Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem en van der Windt, aardappelen, fourage & transport

 

 

 

Artist Talk - Stootblauw - verplaatst naar 12 juli
Anne ten Ham & Koen Kievits

Op woensdag 12/07 gaan Jan van Yzendoorn en Mirka Farabegoli in gesprek met de kunstenaars over de artistieke samenwerking, de kelders, de tijd en hoe al deze elementen tot de uiteindelijke presentatie hebben geleid.

Het gesprek start woensdag 12 juli om 20:00 bij de ArtEZ HUB, onder Circa...dit.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten