woensdag 16 september 2020

 Studenten HKU & Kloosterkino/Big Draw (Arnhem)

17-18-19-20 september / 13.00 – 16.00 uur  (let op: aangepaste openingsdagen en -tijden!)


 

Studenten HKU

De Janssteeg maakt deel uit van het oude centrum van de stad Arnhem, maar deze steeg leidt een schaduwbestaan binnen datzelfde centrum. Wie weet het steegje te vinden, zeker als je de binnenstad van Arnhem minder goed kent? Datzelfde geldt natuurlijk voor projectruimte circa…dit. Hoe dan ook is de Janssteeg visueel best karig bedeeld, die steeg oogt 'een beetje arm en wat saai.                                

 

Als docent voor het vak ‘beeld’ heeft Jan van Ijzendoorn tweedejaars studenten van de HKU, afdeling Spatial Design, uitgedaagd om iets tegenover de saaiheid van de Janssteeg te stellen, om die te transformeren. Dat is een gebied waarop een Special Designer thuis is: de wisselwerking tussen mens en ruimte; hoe maak je de dagelijkse omgeving spannend ?

 

De Janssteeg blijkt de fantasie wel te kunnen prikkelen. Misschien helpt de saaiheid er juist aan mee om de verbeelding te prikkelen. Op basis van bovenstaande opdracht zijn de studenten aan de slag gegaan, daarbij jammer genoeg wel behoorlijk gehinderd door de eerste fase van de intelligente lock-down rond Covid-19. In de week van Big Draw Arnhem laten we in circa…dit middels beams al hun digitaal ingestuurde plannen zien. Aanvullend is er voor studenten die dat willen ruimte in de schappen om eventuele maquettes en/of andere beeldende plannen/objecten te laten zien. En heel misschien wordt er ook nog getekend in de Janssteeg zelf. Het is tenslotte het weekend van Big Draw Arnhem. Een ding staat nu al vast: de saaiheid kan plaatsmaken voor verbeeldingsruimte!

 

 

Kloosterkino/Big Draw

In het kader van Big Draw Arnhem draait parallel aan het programma van de HKU in de bovenzaal op de grote monitor het programma KLOOSTERKINO met de betere animatiefilm van over de hele wereld. Speciaal voor Big Draw vertoont KloosterKino korte animatie-/tekenfilms rondom het thema vrijheid en duurzaamheid. De animatiefilms nemen je als toeschouwer mee op reis en laten je de verschillende technieken van het animeren zien. Zie voor het hele programma van Big Draw : thebigdrawarnhem.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten