maandag 11 oktober 2021

 


 

 


circadit@xs4all.nl           Instagram circa.dit 

 

 

Don’t fill the gap, do not complete the grid

Aafke Bennema

Openstelling 16.10 tm 07.11 // opening vrijdag 15.10 20.00 uur


Aafke Bennema roept in haar werk situaties in het leven die niet per se werkelijk zijn, maar wel herleidbaar. Zij hanteert uitgangspunten als: wildgroei, deformatie, vormverlies, zoals bij een natuurramp, een vuilstort of het zich ophopende ijs in een vriesvak, Onderwerpen die hebben te maken met het keerpunt waar de mens de grip op de werkelijkheid verliest. Maar bovenal met het feit dat de natuur zijn gang zal blijven gaan. Deze processen worden getransformeerd tot een helder beeld, met een eigen dynamiek.

Naast schilderingen maakt zij werk  met materialen als touw en textiel. Deze wisselwerking genereert een circulatie van ideeën over vorm, kleur en materie: schilderingen worden gemaakt op diverse ondergronden en lopen buiten het kader. Het touw- en textielwerk is geënt op de grafische beeldtaal van de schilderingen, maar is vanwege de non-figuratie indirecter. Verwante thema’s als in het schilderen zijn in het textielwerk waar te namen.

 

De tentoonstellingen zijn steeds van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken en de entree is gratis. 

Er is ook werk in de etalage bij NR* / Arke Noachstraat 8 6811 DN Arnhem.

 

Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door STROOMVERSNELLER / Schakel 025 en door een subsidie van de Provincie Gelderland /  Talentontwikkeling Professionals.