donderdag 17 februari 2022

 

opening op 11/02/2022 om 20:00 uur

De Wildtuin #1 "Room for two"

Matthieu Reijnoudt & Marcel Alberts
 

In de druilerige maand januari hebben Marcel Alberts en Matthieu Reijnoudt op verzoek van circa…dit samengewerkt in de projectruimte in de Varkensstraat. De kunstenaars hebben van de tijd en ruimte gebruik gemaakt om elkaar wat beter te leren kennen en om te zien of ze tot een gezamenlijke presentatie kunnen komen. Zonder het uitgangspunt om nieuw werk te maken hebben ze door middel van kleur en licht de ruimte omgezet naar hun eigen hand. In deze nieuwe ruimte kunnen de kunstenaars elkaar de hand schudden. Het vormt een decor waar iets heeft plaats gevonden of nog zal gebeuren. Over wat datgene is verschillen Marcel en Matthieu van mening. Van harte welkom om uw versie in te komen vullen.

Mede dankzij een subsidie van de Gemeente Arnhem heeft circa...dit meteen na nieuwjaar een start kunnen maken met haar nieuwe programma: projectateliers de Wildtuin. De Wildtuin is een gezamenlijk project van circa...dit en Mestlab31. Verschillende generaties kunstenaars worden aan elkaar gekoppeld en krijgen de tijd en ruimte om samen tot iets nieuws te komen. We willen tijdens deze periode de nadruk op het proces leggen in plaats van het eindproduct. De duo’s krijgen de ruimte om samen experimenten te planten en te laten groeien. Hoe vruchtbaar is het om kunstenaars in verschillende stadia van hun carrière bij elkaar te zetten? Tijdens dit traject wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan het proces, in de vorm van openbare werkbesprekingen en open atelierdagen. De kunstenaars zullen hier verder zelf invulling aan geven.

De eerste twee deelnemers in de Wildtuin 2022, Matthieu Reijnoudt en Marcel Alberts staan nu op het punt hun atelierperiode af te ronden en bereiden hun presentatie Room for two voor. Die presentatie gaat aanstaande vrijdag 11/02 van start op de eerste verdieping en duurt tot zondag 20/02.
Bij deze nodigen wij u van harte uit voor de opening op aanstaande vrijdag 11.02 20.00 uur. 

Aanstaande zondag 13/02 om 15:00 is er een kunstenaarsgesprek. Ook hier bent u van harte welkom!


Te tentoonstelling is te bezoeken op vrijdag / zaterdag / zondag van 12:00 - 17:00 uur.

www.matthieureijnoudt.com

www.marcelalberts.nl

In aansluiting op de huidige corona-maatregelen verzoeken wij u bij bezoek aan onze activiteiten een mondmasker te dragen en afstand te houden. Om strikt 22.00 uur sluiten wij onze deuren.

kunstenaarsgesprek op
02/03/2022 om 20:00 uur

De Wildtuin #2

Liedeke Taen & Peter Krynen
 

Vanaf maandag 07/02 is het projectatelier gereserveerd voor Liedeke Taen en Peter Krynen met Anneke Savert en Rosalie van Oorschot als hun begeleiders vanuit circa...dit en Mestlab31. Hun atelierperiode op de bovenste verdieping van ons pand aan de Varkensstraat 4 duurt dan 6 weken tot zondag 27/03 en wordt afgesloten met een presentatie op de eerste verdieping van vrijdag 01/04 t/m zondag 10/04.

Op woensdag 02/03 hebben Liedeke, Peter, Anneke en Rosalie op de begane grond een openbare werkbespreking waarvoor u bij deze alvast van harte bent uitgenodigd.

www.liedeketaen.com

www.peterkrynen.nl

In aansluiting op de huidige corona-maatregelen verzoeken wij u bij bezoek aan onze activiteiten een mondmasker te dragen en afstand te houden. Om strikt 22.00 uur sluiten wij onze deuren.


binnenkort

Crowdfunding expo

Even voorstellen: De Wildtuin
 

Ondanks de subsidie van de Gemeente Arnhem en een ruimhartige donaties van vrienden van circa...dit zijn we nog steeds op zoek naar extra middelen om onze begroting van 2022te dekken. Daarvoor starten we binnenkort een crowdfundingcampgne via voordekunst.nl. Hiervoor organiseren we in de periode 04/03 tm 27/03 een presentatie met werk van alle deelnemers van de Wildtuin in 2022. Onze doelstelling is €3.500, maar meer is natuurlijk altijd welkom! Zo gauw de presentatie en de crowdfunding in maart meer vaste vorm hebben melden wij ons graag opnieuw met een link, een overzicht van mogelijke donaties en de daarbij horende tegenprestaties van onze kant. Tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten