zaterdag 11 januari 2014

Digging up the Rhizome | Vol ledig | Never be the same again

Afgelopen donderdag, 9 januari was er weer een driedubbele tentoonstelling opening in Circa...dit! Marten Hendriks en het 5uur...!!! team zwaaiden af met hun laatste tentoonstelling uit een serie van drie. Bovenin liet Motel Spatie het resultaat zien van een vruchtbaar Artist in Residence programma met een kunstinstelling in Kosice, Slowakije.  
Initiatiefnemer van Circa...dit Marjolein de Groen doet ons uitnodigen om goed te kijken en om mee te doen met de fundraising maand na afloop van deze tentoonstellingen!!! 

 Beneden:
Het derde deel van DIGGING UP THE RHIZOME: Marjolijn de Wit en Henrik Kröner hebben op uitnodiging van 5uur...!!! in de benedenruimte een mooie samenwerking neergezet. 
Zo op het eerste gezicht is niet duidelijk te zeggen welk werk van wie is, zoals hier: Voor Henrik Kröner, achter Marjolijn de Wit.
Marjolijns werk bestaat uit verschillende elementen die in elke tentoonstelling weer op een andere manier ingezet kunnen worden: keramische objecten als fictieve archeologische vondsten en foto's van romantische vergezichten uit oude boeken.
Het werk van Henrik Kröner valt bij nader inzien op door een subtiel rasterpatroon in het doek. 
Hij heeft de rasters ingekleurd met kleurpotlood om een soort gradient-effect te krijgen. Bovenstaand werk steunt weer op keramiek van Marjolijn de Wit.  

Midden:
 In de middenruimte VOL LEDIG, een solo van Frank Halmans.Een tentoonstelling rondom huis en inrichting, die een eigen leven lijkt te lijden.

Boven:
Roos van Dijk zat voor een uitwisselingproject in Kosice namens Motel Spatie.
De schilderijen van de plaatselijke Plattenbau gemaakt tijdens haar residency zijn te zien op de bovenste verdieping.
Roos van Dijk: NEVER BE THE SAME AGAIN.  
De Slowaakse componist Utvil Kling Sang was te gast in Prikko bij Motel Spatie en gaf als slotstuk een opera op geheime locatie, waarvan in circa...dit een videobewerking te zien is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten