zondag 17 maart 2013

Persbericht kunst-fiets-route Arnhem


Kunst-fiets-route Arnhem

‘U bevindt zich in Arnhem’
kunst-fiets-route op zondag 7 april 12.00 – 17.00 uur
Locaties: Bosch, Circa…dit, Plaatsmaken, G.A.N.G., MMKA, GBK, Suze May Sho, TAPE, Nachtkerk, Alicia Winters Galería, Van Leuke mensen en…, Galerie in de Kerkstraat.
Afsluiting: 17.00 uur bij Nachtkerk

Fietsen in de eerste lentezon en ook nog genieten van beeldende kunst. Twaalf Arnhemse beeldende kunstinstellingen openen op zondagmiddag 7 april de deuren voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen.

U bepaalt via een routekaart die u gratis kunt ophalen bij alle deelnemende instellingen zelf uw eigen startpunt en route. Stel u hebt zin om te beginnen met een lunch, dat kan dan bijvoorbeeld in BOSCH op de Apeldoornsestraat. Daar is naast een tentoonstelling ook een pianomarathon waar u even naar kunt luisteren voor u weer verder fietst naar de volgende locatie. Of u wilt graag fietsen en kunst kijken, maar wat doet u met de kinderen? Ook daar is een oplossing voor. Dan wordt uw startpunt PLAATSMAKEN aan de Klarendalseweg. Daar is een ‘Kunsthuiskamer’ ingericht voor kinderen waar leuke dingen te doen zijn met een pannenkoek erbij. Wilt u de dag rustig afsluiten met een drankje dan kan dat bij TAPE of u gaat naar de NACHTKERK voor een fietsstoofpot. Voor de filmliefhebbers is daar bovendien een fiets DRIVE IN Bioscoop ingericht.
Ook andere organisaties hebben op deze middag een speciale activiteit georganiseerd: zo is er in het MMKA een Artist Talk en een Pianosolo, in de huiskamergalerie Van Leuke Mensen een gesprek met exposant Tessa van der Lande.

Routekaarten: Routekaarten zijn gratis en op de dag zelf te halen bij de deelnemende organisaties of te downloaden via www.beeldendekunstarnhem.nl. Reserveren is nodig voor de Kunsthuiskamer bij Plaatsmaken en de lunch bij Bosch via info@beeldendekunstarnhem.nl. Op de website www.beeldendekunstarnhem.nl vindt u ook informatie over het hele programma en deelnemende organisaties. Verder is er voor slechts € 2,50 een speciale fietsbel te koop!

Organisatie: De kunst-fiets-route is een initiatief van Beeldende Kunst Arnhem. In dit Platform, dat eind 2012 startte, zijn 15 Arnhemse beeldende kunstinstellingen vertegenwoordigd. Het platform - dat juridisch is ondergebracht bij St. Plaatsmaken - heeft van de gemeente Arnhem de opdracht gekregen om de komende vier jaar de aandacht en de markt voor beeldende kunst te vergroten bij publiek en het bedrijfsleven. Beeldende Kunst Arnhem doet dit door kansen te signaleren en daar op in te spelen met originele projecten en een gezamenlijke marketing. Een breed publieksbereik, juist ook bij mensen die minder affiniteit hebben met beeldende kunst, staat altijd voorop.
                                                       
De kunst-fiets-route is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Arnhem


Geen opmerkingen:

Een reactie posten