dinsdag 12 april 2016

Metaphorically Speaking III: Anouk Mastenbroek

In de tentoonstellingenreeks Metaphorically Speaking maken de kunstenaars ieder een ruimtevullende installatie, waarbij de installatie van hun voorganger de gegeven ruimte is. Na Ide André en Frank Sciarone zal Anouk Mastenbroek de derde tijdlaag in de ruimte veroorzaken.


Het werk van Anouk Mastenbroek weerspiegelt haar interesse voor planologie en de inrichting van ons landschap. Zij verwondert zich over de vlakverdeling in het landschap zoals die van bovenaf bezien zichtbaar is. De abrupte overgang van het stedelijke weefsel naar de omliggende, verschillende landschapsstructuren, alsook de verandering van een wijds uitgestrekt landschap naar bergen die ogen als een deken van fluweel inspireren haar. Deze observaties van het landschap hanteert zij als ontwerp principes voor haar eigen beeldende landschappen, die, bevrijd van functionele en economische doelstellingen, verrassen en overtuigen door het materiaalgebruik, ritmes en zichtlijnen.

Anouk Mastenbroek studeerde in 2013 af aan ArtEZ Fine Art Arnhem en realiseerde kort daarna, in samenwerking met Rosa Helldorfer, twee bijzondere kunstwerken in opdracht van Allego BV te Arnhem en Kunstcommissie gemeente Oosterend op Texel.

www.anoukmastenbroek.nl

Het werk van Anouk Mastenbroek is in onveranderde vorm te zien vanaf donderdag 21 april tot en met zondag 8 mei. Vervolgens zal de projectruimte door Elejan van der Velde transformeren naar de vierde editie.

Donderdag 21 april 20:30 opening door Heidi Linck, curator van Metaphorically Speaking. Bar open vanaf 20:00.

Doe mee! Op de website www.metaphoricallyspeaking.nl volgen we veranderingen op plekken in de stad parallel aan de veranderingen in de expositieruimte. Welke plek in de stad trekt jouw aandacht? Fotografeer die plek en stuur je foto's in voor op de site! Lees hier hoe het werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten